A gerincről és egyéb csontokról

A gerincről és egyéb csontokról

A fájdalom és a stressz

2017. április 25. - kistorpe

gerinc.jpgNem kifejezetten gerinc téma az, amiről most szó lesz, de a gerincünk, izmaink és a lelkiállapotunk között olyan rejtett összefüggések is vannak, amikre általában ritkán gondolunk

Azt mindenki tudja, hogy a stressz különféle fizikai problémákat is képes okozni. Befeszül a vállunk, különféle izmaink, összeszorul a gyomrunk, a kezünk, vagy a torkunk. Hosszabb távon a stressz képes arra, hogy állandó váll és hátfájdalmakat okozzon. A gerincsérv okozta fájdalom például stressz idején sokkal rosszabb, mint amikor viszonylag nyugodtabbak időszakunk van. Bár ez valójában mindenfajta fájdalomra igaz, vagyis hogy a stressz gyengíti a fájdalomtűrő képességet.

Kikerülni nem nagyon tudjuk a stresszt, de különféle technikákkal megtanulhatjuk kezelni. Vagy legalábbis valamivel jobban kezelni, - mondjuk annyira, hogy ne kelljen nap, mint nap szó szerint átvonszolni magunkat a teendőinken, mert annyira fáj a hátunk, a vállunk.

Ezért ajánlom (angolul tudóknak), a Global Stress Summit előadássorozatot. Ez egy ingyenes, online sorozat, napi 5 előadóval egy héten keresztül, április 24-től május 1-ig. A napi videó adag kb. 3-4 óra, szóval jóóó sok mindenről lesz szó, és számos szakértő beszél a stressz különféle aspektusairól.  Szó lesz a stresszel való megküzdés lehetőségeiről, hogy hogyan hozzuk ki a legtöbbet egy-egy helyzetből, illetve, hogy mit tudunk tenni ahhoz, hogy kevésbé stresszesen éljük az életünket, és sok minden másról is.

Global Stress Summit

Ha ide kattintasz, akkor tudsz regisztrálni, és a regisztráció után a videókat meg tudod majd nézni.  A tegnapi előadások még ma néhány órán keresztül elérhetőek.  Nem kerül semmibe, viszont ha úgy látod, hogy érdekeset mondanak, akkor akár meg is lehet venni az egész heti video/audio anyagot, illetve csomó bónusz cuccot adnak, könyveket, és online programot, stb. Ha szeretnél több részletet tudni, akkor a Stressfree.hu oldalon találsz további információkat. Több poszt is szól erről a sorozatról.

A bejegyzés trackback címe:

https://gerinc.blog.hu/api/trackback/id/tr6212452753

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása