A gerincről és egyéb csontokról

A gerincről és egyéb csontokról

Amikor a test nemet mond

2016. október 19. - kistorpe


a-test-lazadasa-cimlap.jpgÉrdekes könyvet olvastam a nyáron,  Dr, Gabor Mate: When the body says no című könyvét.  Azóta láttam, hogy megjelent magyarul is: Dr. Máté Gábor: A test lázadása címmel. A könyv témája, hogy az ember tudata, életfelfogása, világlátása hogyan befolyásolja azt, milyen betegségeknek ad szabad utat az illető. Számos példával támasztja alá, hogy egyes betegségek milyen típusú viselkedéssel, jellemvonásokkal állíthatóak párba. Nem arról van szó, hogy ha "így és így viselkedsz", akkor tutira "ez és ez a betegséged" lesz, nem állítja, hogy feltétlenül ok-okozati következmény lenne bizonyos életfelfogások, vagy viselkedések és a betegség között, de azt igen, hogy észrevehető együttjárás van egyes kórképek, és viselkedési mintázatok között. Illetve azt, hogy a korábbi berögzült stresszek, traumák, érzések milyen mély hatással lehetnek a későbbi egészségünkre. A testet, lelket nem lehet különválasztani egymástól, mint ahogy néha szeretnénk. 

Elgondolkodtam azon, vajon azok, akiknek gerincferdülése van, azok milyen közös szellemi, viselkedésbeli, pszichés jellemzőkkel bírnak? Szerintetek lehetséges megrajzolni a gerincferdüléses ember jellemvonásait? Vannak közös viselkedési minták?

Erről a könyvről van szó: Dr. Máté Gábor: A test lázadása

A bejegyzés trackback címe:

https://gerinc.blog.hu/api/trackback/id/tr6611822785

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása