A gerincről és egyéb csontokról

A gerincről és egyéb csontokról

Használati útmutató a Homo Sapienshez

2011. március 23. - kistorpe

hasznalati_utasitas.jpgA mai ember sok krónikus betegséggel él együtt. Hajlamosak vagyunk azt hinni, hogy ez öröktõl így van, de erre azért ne vegyünk mérget. :-) 

Az utóbbi évek tudományos kutatásai egyre több olyan betegségre mutatnak rá, amelyek a korábbi évezredekben még nem öltöttek ilyen pandémikus jelleget, hanem túlnyomórészt az elmúlt egy-kétszáz év során váltak tömegessé. Jellegzetesen ilyen a cukorbetegség, a szív- és érrendszeri betegségek, a rák, az allergiák, és sorolhatnánk. Ezek a betegségek saját rossz éltemódunk, rossz táplálkozásunk, és a szükséges és természetes mozgásformáktól való egyre nagyobb elszakadásunk következményei.

Az ember is csak egy emlõs, akinek pont úgy szüksége lenne a napi futásra, mozgásra, mint bármely állatnak, e helyett azonban csak ülünk az irodában, vagy állunk egy gép, vagy pult mögött. Ha mozogni kell, akkor azt jobb esetben némi sporttal pótoljuk, rosszabb esetben semmivel, és azt hisszük, hogy ha elsétálunk az buszmegállóig, vagy az autóig meg vissza, az elegendõ. Sajnos nem.
Ha az ember egy termék lenne, amit meghibásodás esetén vissza lehetne vinni a gyártóhoz, akkor ott a vevõszolgálaton bizony azt mondanák nagyon sok betegségére, hogy ez a "nem rendeltetésszerű használat" következménye. Reklamációnak helye nincs. Mivel az ember születésekor nem adnak mellé használati útmutatót, ezért nem árt, ha az ember utólag kerít magának egyet.

Valami effélébõl állhatna:



Gratulálunk, hogy az Ön birtokába került kiváló minőségű termékünk, egy igazi Homo Sapiens!

A termék önmagát képes ellátni, - a kezdeti idõszakot kivéve- és működéséhez külsõ beavatkozásra nincs szüksége. A termék arra készült, hogy természeti környezetbe helyezve, onnan energiát nyerve mozogjon, és a többi, hozzá hasonló termékkel együttműködve biztosítsa a saját fennmaradását.
A terméket (továbbiakban: Homo Sapiens) feltöltött állapotban kapja kézhez.

1. A homo sapiensnek a kezdeti idõben a megrendelő (továbbiakban: anya) kell, hogy energiát biztosítson a működéséhez. Az anya akkor biztosítja a legkedvezőbb körülményeket az új Homo Sapiensnek, ha azt saját maga táplálja. Ne próbáljon az új Homo Sapiensnek más táplálékot adni, mint anyatejet, mert ezzel rongálja a termék belső szerkezetét. (Más emlős teje ugyancsak káros a termékre.)

2. A termék igen hosszú élettartammal rendelkezik, amennyiben betartja a használati utasításban foglaltakat. A minél hosszabb élettartam eléréséhez energiaegyensúlyt kell bizosítania, amit energia bevitellel, és leadással tud megtenni. Az energiabevitelt táplálékkal, a leadást mozgással tudja biztosítani számára.

3. Ahhoz, hogy a termék sokáig működőképes maradjon, a Homo sapiensnek szüksége van arra, hogy a rendelkezésére álló területet bejárhassa. Amennyiben a termék nem működik/mozog eleget, abban az esetben károsodni fognak az alkatrészei. Egy kifejlett Homo Sapiensnek napi 5-15 km gyaloglásra, és/vagy futásra, és/vagy úszásra van szüksége, valamint arra, hogy a további alkatrészeit is kellõképpen megmozgassa, különben azok elvesztik mozgásképességüket.

4. A Homo Sapiens alkatrészei csak akkor maradnak működőképesek, ha azok rendszeresen használva vannak. Használat hiányában torzulásokat szenved, amelyek végzetesek is lehetnek számára.

5. Amennyiben a Homo Sapiens egész napját egy helyben, például ülve tölti, az nem rendeltetésszerû használatnak minősül, és a termék elveszti a garanciáját.
Felhívjuk a figyelmét arra is, hogy a túlzott terhelés is rongálja a belső szerkezetet, ami szintén károsodást okoz a termékben, és szintén garanciaelvesztéssel jár.

6. A felnőtt Homo Sapiens már képes saját magát ellátni energiával. Figyeljen arra, hogy a termék ne fogyasszon el semmi olyat, ami élelemnek látszik, de nem az. Ahhoz hogy meg tudja különböztetni az élelemnek látszó dolgokat, a homo sapiensnek meg kell tanulni a következő egyszerû szabályokat:
- A Homo Sapiens, csakúgy, mint a többi emlős, csakis olyan táplálékot egyen, amit saját maga is be tudna gyűjteni, vagy le tudna vadászni.
- Nem tekinthető tápláléknak semmi olyan élelemnek látszó dolog, amit nem tudnának közvetlenül a természetbõl megszerezni. Azaz tápláléknak tekinthetőek a következõk: a földből: gyökerek, növényekről: zöldségek,  fákról, bokrokról:gyümölcsök, levegőbõl: madarak, vízből:halak, vagy erdőből:állatok.
- Továbbá nem tekinthetőek tápláléknak azok az apró magvak sem, amelyeket önmagukban - komplikált feldolgozás nélkül- nem ehetőek, mint például a gabonák.
- Ugyancsak nem tekinthetõ a továbbiakban ételnek, ha az - eredetileg ehető - élelmekhez kevernek "nem élelmi" anyagokat. (Ezek felismerhetőek arról, hogy olyan neveik vannak, amelyek nem ételnevek, ilyen péládul a csomósodásgátló, sürítőanyag, E961, stb.)

7. A terméken a szándékos károkozás, mint például a dohányzás, túlzásba vitt alkoholfogyasztás, vagy egyéb kábító hatású szerek használata a garancia elvesztésével jár.

8. Meghibásodás esetén kérjük forduljon a megfelelõ szervizhez. A szervizek listája nagyon hosszú, és sajnos nagyon sok közöttük az olyan, amelyik csak felületi/tüneti javításokat végez. Válasszon olyan szervizt, amelyik a termék eredeti használati utasítását veszi figyelembe!

Amennyiben betartja a használati utasítást, akkor az Ön birtokába jutott Homo Sapiens körülbelül 100 évig problémamentesen, nagyobb meghibásodás nélkül működőképes tud maradni.

Köszönjük, hogy termékünket választotta!


És aki esetleg szeretné továbbgondolni a témát, annak ajánlom a következő linket:
www.marksdailyapple.com/facing-the-primal-blueprint-fitness-challenges/

A bejegyzés trackback címe:

https://gerinc.blog.hu/api/trackback/id/tr672766283

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása