A gerincről és egyéb csontokról

A gerincről és egyéb csontokról

Újabb módszer - Dorn masszázs

2009. augusztus 30. - kistorpe

Miután egy ideje már böngésztem a netet különböző gerinc-terápiás módszereket keresve, rátaláltam a Dorn terápiára. Itt:www.dorn-method.com/  Mostanra már azóta egy dorn terápia lap.hu oldal is létrejött. Ez egy olyan terápia, masszázsfajta, ahol nemcsak az a lényeg, mint a többinél, hogy az izmokat kilazítsa, hanem kifejezetten a gerinc körüli, melletti izmok egyensúlyba hozása, a gerinc statikájának a helyre állítása. 

Amikor az ember szervezetében blokkok alakulnak ki, például rossz szokások, helytelen testtartás miatt, és ezek a blokkok hosszú időn keresztül fennálnak, akkor azok a Dorn terápiával nagyon jól kezelhetők.  A Dorn terápia nem csontkovácsolás, de nem is a hagyományos masszázs. Abban különbözik az egyéb masszázsoktól, hogy itt a páciensnek is aktív szerep van a kezelés alatt. 

A terápia alapvető kiindulási pontja az, hogy a kifejlesztője szerint a háti panaszokkal küzdő betegeknek igazából nem is a hátukkal van a baj, hanem már az alapoknál azaz a lábaknál kell körülnézni. Nagyon sok páciensnek a lábai nem egyforam hosszúak, -ez sokszor 1-2 cm különbséget jelent, aminek persze aztán a háton jelentkezik a hatása. Ha egy háznak rossz az alapozása, akkor bizony ne csodálkozzunk, ha elkezdenek repedni a falak. De Dieter Dorn szerint ott van az eb elhantolva, hogy a páciensek többségénél ez nem valódi csont-mérethosszbeli külöbség, hanem csak az egyik combcsontnak az ízületi vápában elfoglalt helye nem tökéletes. De ez helyrehozható úgy, ha a combcsontot, egy - hosszú időn át ismételt- egyszerű gyakorlattal a helyes helyére szoktatjuk, akkor máris sokat tettünk a hátunk egészségéért. Mindemellett természetesen a Dorn terápia - azaz maga a masszázs -pedig egy azonnali segítséget is jelent. Általában a Dorn terápiát a Breuss masszázzsal együtt szokták csinálni.

Erre is kerestem szakembert itthon, és elmentem kipróbálni. A kezelés kb. 1 óra, és ajánlott 3-4 egymás után következő héten át elmenni, hetente egyszer, hogy a kezelés hatásos legyen.  Az eredmény itt is meglepett. Azt kell mondjam, hogy maga a kezelés közben bizony többször sziszegtem, mert annyira be voltak a hátizmaim merevedve, hogy nagyon nehéz volt itt-ott kilazítani, de utána baromi jó érzés volt. A terápia után, a kocsiba beülve legnagyobb megdöbbenésemre annyira hátra tudtam fordítani a nyakam tolatásnál, mint annakelőtte soha.  Nem is gondoltam, hogy lehetséges ennyire hátra nézni. :-) Lejártam az ajánlott 3 alkamat, és azóta nem voltam újra, de mostanában fontolgatom, hogy megint elmegyek.  A hatása egyébként hosszú távra is érvényes, - most egy éve, hogy ott jártam, de a nyakam még mindig jó. :-)

A bejegyzés trackback címe:

https://gerinc.blog.hu/api/trackback/id/tr711347533

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

KAI 2010.05.29. 18:19:14

Információk a Dorn terápiáról:
Twitter: twitter.com/dornterapia
Yamm!.hu: yamm.hu/dornterapia
Facebook.com: http://www.facebook.com/apps/application.php?id=118486178187999&v=wall#!/apps/application.php?id=118486178187999&v=wall
süti beállítások módosítása