A gerincről és egyéb csontokról

A gerincről és egyéb csontokról

Bechterew kór

2010. szeptember 03. - kistorpe

"A Bechterew-kór idült, fokozatosan előrehaladó gyulladásos ízületi betegség, amely elsősorban a csigolyák közötti, továbbá a keresztcsont-csípőcsont ízületeket sújtja, de az esetek harmadában előfordulhat a térd a csípő, a bordák ízületeiben, sőt az inakban és a szalagokban is, azok csontokhoz történő tapadási helyén. A betegség jellemzője az ízületek és a szalagok elmeszesedése, aminek következménye a botmerev gerinc kialakulása." (idézet innen: http://www.hazipatika.com/services/betegseglexikon/view/Bechterew-kor?id=192)

Az orvosi hozzáállás szerint a Bechterew kór jelenleg a nem gyógyítható betegségek közé tartozik. Másrészt mivel ez egy gyulladásos természetű betegség, ezért az ebben a betegségben szenvedők figyelmébe ajánlom az eggyel korábbi bejegyzésemet, ahol a Paleolit diétáról írtam.

A paleo étkezés egyik legfontosabb eredménye, hogy jelentősen csökkenti a szervezetben zajló gyulladásos folyamatokat, így csökkenthetőek a Bechterew kórral járó tünetek, és vélhetően a betegség lefolyásásra is hatással lehet. Itt olvashattok egy ilyen sikertörténetet: http://www.tenyek-tevhitek.hu/csoda-vagy-utanajaras.htm

A bejegyzés trackback címe:

https://gerinc.blog.hu/api/trackback/id/tr682270070

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása